Teleradiologie

HUB TELEDIAGNOSTIC IMAGISTIC

telediagnostic-imagistic

Context general

Evolutia tehnologica din ultimii 15 ani a reusit sa solutioneze progresiv o parte dintre problemele cu care se confrunta sistemul medical global. Aceasta aduce inovatii substantiale pentru cateva dintre ramurile medicinei.

Radiologie si Imagistica Medicala este una dintre ramurile revolutionate prin procesul de digitalizare. Astfel, se permite medicilor radiologi sa poata examina pacientul fara interactiunea directa.

In momentul de fata, serviciile medicale “remote” (la distanta) sunt o practica deja consacrata. Se apeleaza la ele mai des in Radiologie si Imagistica Medicala, tocmai pentru ca reuseste sa solutioneze probleme precum:

  • Deficitul de medici in anumite centre medicale;
  • Obligativitatea relocarii medicilor tineri, pentru a ocupa un post;
  • Suprasolicitarea cadrelor medicale din clinici sau spitale;

Teleradiologia (sau prestarea serviciilor de Radiologie si Imagistica Medicala la distanta) reprezinta transmiterea electronica a examinarilor imagistice ale pacientului. Acestea ar fi: radiografii (RX), imagini computer tomografice (CT), mamografii, sau imagini de rezonanta magnetica (RM), intre doua locatii, pentru interpretarea si redactarea rapoartelor radio-imagistice de catre un medic radiolog.

Context actual

Intr-un context de criza, precum cel al pandemiei globale de COVID-19, care afecteaza in mod curent si Sistemul Medical din Romania, Telemedicina si, implicit, Teleradiologia poate veni in ajutorul centrelor medicale suprasolicitate. Cele doua pastreaza termenii impusi de Starea de Urgenta si normele stricte de distantare sociala.

SincroMed este un HUB de TELEDIAGNOSTIC IMAGISTIC infiintat in Cluj-Napoca. Acesta avand ca obiect principal de activitate interpretarea si redactarea raportului radio-imagistic la distanta, exclusiv prin Teleradiologie.

HUB-ul dispune de o echipa alcatuita din 10 medici radiologi. Cu ajutorul lor poate prelua un volum ridicat de examinari pentru a fi interpretate intr-un interval de timp redus.

Centrele medicale care, in momentul de fata, se confrunta cu dificultati in interpretarea rapida a numarului ridicat de examinari radio-imagistice, sunt incurajate sa apeleze cu incredere la serviciile prestate de SincroMed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *